Dvorski trg 10
4205 Preddvor
Zaradi vremenske napovedi za to nedeljo smo sklepni dogodek Okusi čemaž v Preddvoru na gradu Dvor, predviden za 2. april, prestavili na 16. april. Žal je dogodek tudi za ta dan odpovedan!
V Preddvoru bo med 27. marcem in 2. aprilom potekal kulinarični teden »Okusi čemaž v Preddvoru«, v katerem bodo preddvorski gostinci na svoje jedilnike uvrstili eno najbolj zdravilnih trajnic, čemaž. Dogajanje bodo sklenili v nedeljo, 2. aprila, z Odprto čemaževo kuhinjo na gradu Dvor v središču Preddvora. Seveda ne bo manjkalo zabavnega programa za otroke in odrasle.
Okusi čemaž pri preddvorskih gostincih
27. 3.-2. 4. 2023
V Gostilni pri Bizjaku bodo v sklopu ponudbe v Tednu restavracij pripravili toplo predjed: trikolin s čemaževo kremo, pena krompirja, poširano jajce, kranjska klobasa, olje belega tartufa, Pizzerija Urša Preddvor bo pripravila čemažev pozdrav iz kuhinje, Picerija Gorski privez bo na jedilnik dodala čemaževo posmoduljo in pice s čemaževim testom, v Okrepčevalnici Seljak si bodo gostje lahko privoščili čemaževe štruklje, v Planinski koči na sv. Jakobu pa čemaževo juho in čemaževo ocvirkovko. Čemaževemu tednu sta se pridružili še dve planinski postojanki, ki sta odprti le ob koncu tedna, Francijeva koča na sv. Jakobu s čemaževo pogačo in Dom Čemšenik, kjer bodo stregli kanelone s čemaževim nadevom, profiterole s čemaževim namazom, krhko slano pito s čemažem ter polžke iz vlečenega testa s čemaževim nadevom in piščancem.
Čemaževa odprta kuhinja na gradu Dvor Preddvor
16. 4. 2023 od 11.00 do 16.00
11.00 Otvoritev čemaževe odprte kuhinje
12.00-13.00 Improvizacijsko gledališče KUD KIKS: Če maž ali nimaž impro (nastopajo: Rok Bohinc , Dino Kapetanovič, Rok Škrlep, Goran Završnik)
13.00-15.00 Poslikava obrazov s Piko Sulejmanovič
14.00-15.00 Otroški ŽIV ŽAV
S čemaževo ponudbo in degustacijami se bodo predstavili Zavod Grof in Grofica z degustacijo širokih rezancev s čemažem v smetanovi omaki in čemaževo frtajlo, Dom Čemšenik z degustacijo kanelonov s čemaževim nadevom, profiterolov s čemaževim namazom, krhke slane pita s čemažem, polžkov iz vlečenega testa s čemaževim nadevom in piščancem ter čemaževega kruha ter Ljudska umetnost REHI – Tomaž Rehberger z degustacijo čemaževega langoša. Izdelke s čemažem bodo na stojnicah ponudili še Fržek, blagovna znamka slovenskih, naravnih, veganskih, zero-waste prehrambnih izdelkov, Društvo Herbs – Zelišča mame Ljube, ki ogrejejo in zbudijo še tako zaspano dušo, Domače dobrote Metka, pristne dobrote iz lokalno pridelanega sadja, zelenjave in zelišč, Kmetija pod Strožičem, kjer domače mleko predelujejo v jogurt, skuto, smetano, maslo in izvrstne sire, Kmetija Nastran, kjer pečejo hrustljavi kruh iz krušne peči in slastno pekovsko pecivo.
Za vse, ki nad čemažem niso navdušeni, bo poskrbela Hana iz čokoladnice Mama Paula, za vse žejne pa gostinska ekipa Park Bor iz Zavoda za turizem Preddvor.