V organizaciji Krajevnega odbora Rdečega križa Preddvor in Društva bolnikov z osteoporozo Kranj je bilo 3. februarja v Osnovni šoli Matije Valjavca zanimivo in dobro obiskano predavanje Katje Tomažič »Hrana – energija – zdravje«. Znana slovenska naturopatinja, ki je znanje pridobila s študijem stare kitajske medicine, je predstavila osnove principa delovanja hrane kot energije. Poudarila je, da slabo počutje in bolezni povzroča napačno prehranjevanje, marsikatero težavo povzročajo prepozne večerje, z dosledno pravilno prehrano pa se težave da odpraviti. Posamezne organe hranijo različni okusi: pet okusov slano, kislo, grenko, sladko in pikantno je povezanih s petimi temeljnimi organi (ledvicami, jetri, srcem, vranico in slinavko ter pljuči) ter podorgani, ki jim dovajajo energijo. Preveč ali premalo določenega okusa, torej neuravnovešenost teh energij, privede do slabega počutja in bolezni. Pomembno je, da je hrana mešana, da vsak dan zaužijemo vseh pet obrokov in vseh pet okusov, da uživamo sezonsko hrano lokalnega izvora, pri čemer je pomembno tudi ustrezno kombiniranje. Poglobljeno znanje o tem je moč pridobiti na plačljivih tečajih, ki jih strokovnjakinja izvaja ob zadostnem številu slušateljev. P. L. Premru
Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA), ureja ukrepe za zagotovitev dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zavezancev po tem zakonu za vse uporabnike, zlasti za uporabnike z različnimi oblikami oviranosti. Ta zakon se uporablja za državne organe, organe samoupravnih lokalnih skupnosti in osebe javnega prava
Spletna stran za nemoteno delovanje uporablja piškotke
Spletna stran za delovanje uporablja samo nujno potrebne piškotke, za katere ne potrebujemo vaše privolitve. Brez namestitve teh piškotkov, vam nemotenega dostopa do spletne strani ne moremo omogočiti.
Za več informacij si preberite Politika piškotkov.